Чрез операция, ръководена от френско-испански разследващ екип, бе разбита престъпна сръбско-хърватска

...
Чрез операция, ръководена от френско-испански разследващ екип, бе разбита престъпна сръбско-хърватска
Коментари Харесай

Разбиха престъпна сръбско-хърватска банда, заподозряна в стотици обири в цяла Европа

Чрез интервенция, ръководена от френско-испански проверяващ екип, бе разрушена незаконна сръбско-хърватска тайфа, обвинена в стотици кражби в цяла Европа, заяви през днешния ден френската жандармерия, представена от Франс прес.

Групата, формирана от към 60 души, е била извънредно добре структурирана и е " функционирала на доста интегриран фамилен принцип ", прецизира Българска телеграфна агенция. Тя е разполагала с екипи, извършващи кражби и с екипи от изнудвачи, а след това е перяла парите, които е събирала, описа за Франс прес военачалник Марк дьо Тарле, началник на Френското централно бюро за битка със странстващите незаконни групи.

В съответния случай незаконната група е била проведена към семейство, което е ръководело екипи от крадци, формирани от децата на фамилията и от деца от други роднински фамилии. В интервала от юли 2021 година до октомври 2022 година групата е странствала из цяла Европа, като е направила стотици кражби във Франция, Испания, Швейцария, Португалия, Италия, Нидерландия, Германия, Белгия и Австрия. Плячката от тях е била на стойност няколко милиона евро.

Разследването, почнало през лятото на 2021 година, в началото се е фокусирало върху обособени обири, само че последователно проверяващите във Франция и Испания си дали сметка, че става дума за свързани закононарушения и образували взаимен екип, който работил и под егидата на " Евроджъст " и с поддръжката на " Европол ". Стигнало се най-после до арести, осъществени в един ден в няколко страни. На 22 ноември 25 души на възраст сред 20 и 40 години били арестувани по едно и също време във Франция, Нидерландия, Испания, Хърватия и Италия. По време на претърсванията, съпътствали арестите, са били иззети 550 000 евро подправена валута, коли, оръжия, бижута и първокласни артикули.

От арестуваните на 23 са предявени обвинявания във Франция и Испания и те са в предварителния арест, а останалите двама са под домакински арест в Италия и Нидерландия в очакване да бъдат предадени на френските управляващи, които ги издирвали.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР